Regler & Köpvillkor

Allmänt

Dessa allmänna villkor gäller när du eller det företag som du företräder gör en beställning ifrån oss t.ex. via hemsida, telefon eller e-mail. Det är möjligt för både företag och privatpersoner att göra beställningar. Villkoren gäller för såväl konsumenter som företag. Notera att i vissa delar skiljer sig villkoren åt beroende på om du gör din beställning som konsument eller representerar ett företag.


Produkter
Transportdelar reserverar sig för slutförsäljning av produkter samt bild- och övriga tryckfel på hemsidan och nyhetsbrev samt felaktiga priser och lagersaldo. Vi förbehåller oss rätten att när som helst korrigera sådana eventuella fel och att ändra eller uppdatera informationen. Om felaktigt pris har angetts för en produkt som Kunden har beställt kommer vi att meddela kunden detta och invänta godkännande av det korrigerade priset. Bilder över produkter på hemsidan och annat material ska uteslutande ses som illustrationer. Sådana illustrationer kan inte garanteras återge exakt utseende, funktion eller ursprung. Transportdelar ansvarar inte för information som kommer från en tredje part.Priser, avgifter och betalning
Vid beställning gäller de priser som vid tidpunkten för beställningen anges på hemsidan, om annat inte uttryckligen avtalats.
Samtliga priser anges i SEK, svenska kronor, och visas exklusive moms. Priserna inkluderar inte eventuella betalnings- och fraktavgifter, som anges separat. Det tillkommer inte faktureringsavgifter eller expeditionsavgifter på köpet. Kunden kan genomföra sitt köpa via kortbetalning (PayPal) eller faktura. Faktura som betalningsalternativ erbjuds endast till registrerade företag.  Om Kunden kräver särskild information exempelvis kostnadsställe eller annan referens så ansvarar Kunden för att lämna sådan information vid beställning. 

Vid försenad betalning utgår hanteringsavgift om 250:- SEK samt referensränta +8% gällande vid förfallodag, 


Returer / Ångerrätt

För privatpersoner:

Vid köp på distans av dig som är konsument gäller alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. I sådana fall skall retur, i förväg, godkännas av säljaren och ske på av säljaren fastställt formulär som du hittar HÄR. Ångerrätten gäller from att kunden tagit emot den beställda produkten. Kunden står för fraktkostnad vid retur.


Varan får inte ha varit monterad och förpackningen skall vara hel och ren. Varureturer efter 30 dagar godkänns ej. Returer av specialbeställda ej lagerförda artiklar godkännes ej. Returer av elektronikartiklar godkännes under förutsättning att förpackningens plombering ej är bruten. Returfrakten betalas av avsändaren (kunden).

Vid felbeställda lagervaror krediteras inte hela värdet. Avdraget varierar men innehåller minst ett belopp på SEK 250 som täcker våra administrativa kostnader.


För företag:

Varan får inte ha varit monterad och förpackningen skall vara hel och ren. Varureturer efter 30 dagar godkänns ej. Returer av specialbeställda ej lagerförda artiklar godkännes ej. Returer av elektronikartiklar godkännes under förutsättning att förpackningens plombering ej är bruten. Returfrakten betalas av avsändaren (kunden).


För att täcka hanterings-kostnader tar vi alltid ut en returavgift för kundreturer vid kundfel eller ångrat köp.  Vid felbeställda varor krediteras inte hela värdet. Avdraget varierar men innehåller minst ett belopp på SEK 250 som täcker våra administrativa kostnader.

Vid kundfel eller ångrat köp:

  • Returer inom 1-30 dagar = 20% returavdrag eller SEK 250
  • Returer från 30 dagar = Accepteras ej


Antalet dagar beräknas från leverans datum.


Vid fel leverans från Transportdelar.com:

  • Returer inom 14 dagar = ingen returavdrag
  • Returer inom 15-30 dagar = 20% returavdrag  eller SEK 250
  • Returer från 30 dagar = Accepteras ej


Antalet dagar beräknas från leverans datum.


Garanti / Reklamation

Vi lämnar 1 års garanti på våra produkter från leveransdatum. Formulär för garanti, retur och reklamation hittar du HÄR. För att vara giltig måste reklamationen göras inom skälig tid efter det att Kunden märkt felet. Är garanti/reklamationen giltig ersätter vi varan. Reklamationsärenden kan komma att hanteras av tredjepart. Garanti gäller ej om varorna ej noga undersöks och jämförts med de gamla delarna. Garanti gäller ej om produkten monterats felaktigt. Garanti gäller på på slitagedelar. Garanti gäller ej om ingrepp gjort på varan utan vårt medgivande. Vi accepterar inte kostnader för montering och demontering av fel/defekt vara. Vi accepterar inte kostnader för reparation till följd av felaktig vara. Vi accepterar inga andra eventuella följdkostnader orsakade av den felaktiga varan tex produktionsbortfall eller fordon stillestånd.Ändring av Villkoren

Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i dessa Villkor när som helst. Alla ändringar av dessa Villkor kommer att publiceras på hemsidan. Ändringar gäller från det att Kunden har accepterat Villkoren, i samband med nytt köp eller besök på hemsidan. Alternativt 30 dagar efter att Transportdelar.com har informerat Kunden om ändringarna.